Salpausselän kisojen virallinen yhteistyökumppani LähiTapiola Vellamo järjesti yllättävän joululahjan Päijät-Hämeen koululaisille. Kaikki Asikkalan, Hartolan, Heinolan, Hollola, Iitin, Kärkölän, Lahden, Orimattilan, Padasjoen ja Sysmän ala- ja yläkoululaiset pääsevät maksutta ensi helmikuussa järjestettäviin Salpausselän kisoihin.

– Haluamme mahdollistaa Lahden, ja koko Päijät-Hämeen alueen koululaisten pääsyn kisoihin. Tahdomme olla mukana rakentamassa kulttuuria, jonka nykyisten koululaisten vanhemmat omasta nuoruudestaan muistavat. Salpausselän kisat on legendaarinen tapahtuma, puhutaan kuitenkin Suomen suurimmasta talviurheilutapahtumasta! LähiTapiola Vellamon toimitusjohtaja Ahti Haataja iloitsee.

Yhteistyösopimus on kolmevuotinen. Salpausselän kisojen pääsihteeri Tomi-Pekka Kolu painottaa myös asian yhteiskunnallista vaikutusta.

– On upea juttu, että pystymme tarjoamaan kaikille koululaisille mahdollisuuden osallistua. Ihmisiä vartenhan tätä tehdään, katsojia varten. On tärkeää, että saamme luotua nuorille elämyksiä. Että he pääsevät kokemaan ja saavat tulevaisuuden muistijälkiä tällaisessa isossa, kansainvälisesti merkittävässä tapahtumassa. Että he oppivat käymään kisoissa ja olemaan osa niitä. Olemme innoissamme, että LähiTapiola lähti mukaan pitkäkestoisempaan yhteistyöhön. Tällä on laaja-alaisempi merkitys, kuin vain yhden yksittäisen kisaviikonlopun pääsylippu.

Myös kisojen oheisohjelmassa on huomioitu lapset ja perheet tänä vuonna normaalia enemmän. Monipuolinen tapahtuma-alue liikunnallisine toimintapisteineen, viihdyttävine ohjelmanumeroineen ja perheille suunnattuine katsomoalueineen sekä palveluineen takaa niin aikuisten kuin lastenkin viihtyvyyden.

Fyysiset pääsyliput jaetaan oppilaille ensi vuoden puolella.

– Nimenomaan koululaislippujen palauttaminen on meillä ollut tavoitteena jo pitkään. Konkreettinen, fyysisesti käsinkosketeltava, repäistävä malli, ehkä hieman retrohenkisestikin. Varsinkin meillä monilla lahtelaisilla on muistoja siitä, millainen se lippu aikanaan oli, Kolu hymyilee.

Lahden kaupungin opetus- ja kasvatusjohtaja Lassi Kilponen on innoissaan koululaisten huomioimisesta:

– Tämä on tosi hieno ja tervetullut uutinen lahtelaisille lapsille ja nuorille juuri nyt joulun kynnyksellä. Olemme olleet mukana Salppurin kisoissa eri tavoin vuosien ajan ja ”koko tapahtuman liput kaikille” on ollut jonkinlaisena haaveena. Nyt se toteutuu ja jokaisella lahtelaisella lapsella ja nuorella on mahdollisuus päästä mukaan. Samalla voimme osaltamme turvata tämän ainutkertaisen Salppurin perinteen ja elämysten jatkumista seuraaville sukupolville.

99-vuotias Salpausselän kisat järjestetään 25.-27.2.2022. 100-vuotisjuhlia suunnitellaan jo, ja sopimuksen mukaisesti LähiTapiola Vellamo tarjoaa koululaisten sisäänpääsyn myös silloin.

Kuvassa LähiTapiola Vellamon toimitusjohtaja Ahti Haataja, Salpausselän kisojen pääsihteeri Tomi-Pekka Kolu sekä LähiTapiola Vellamon markkinointipäällikkö Suvi-Päivi Torvinen.