Teksti:

Arto Määttä

Kuva:

Touho Häkkinen

Norjan Therese Johaug nappasi voiton naisten 10 kilometrin perinteisen kilpailussa. Kilpailu voitosta oli äärimmäisen tiukka. Norjalainen voitti lopulta Natalia Neprjajeva ainoastaan 1,2 sekunnin erolla.

Kilpailussa nähtiin mielenkiintoinen tilanne, kun Johaug lähti liikkeelle . Hän nimittäin sai heti peräänsä kilpailun toiseksi sijoittuneen Neprjajevan, joka tuli sopivasti ensimmäiseltä kierrokseltaan norjalaisen kantaan.

– Voittaminen tuntuu aina paremmalta, kun on joku, jonka kanssa joutuu kilpailemaan siitä. Oli kauheaa nähdä hänen (Neprjajeva) jäävän taakseni . Minun lyöminen noin pienellä erolla olisi ollut ehkä perusteltua, koska hänellä oli se etu, Johaug kommentoi.

Suomalaisista parhaiten kilpailussa tuli Krista Pärmäkoski, joka oli koko porukan kolmanneksi nopein. Kärkeen eroa Pärmäkoskelle jäi maalissa 16,5 sekuntia.

– Kisa oli hyvä. Kannustus oli loistavaa. Yleisö oli hienosti löytänyt hyvin paikan päälle, ja ladun varressa oli todella oli paljon porukkaa, ylisti Pärmäkoski kotiyleisöään.

Ero toiseksi tulleeseen Nepryaevaan pysyi alun jälkeen samoissa. Pärmäkoski ei jäänyt jossittelemaan, että vaikka varastossa olisi voinut olla myös vauhdikkaampaan alkuun.

– Ehkä joo. En tavallaan uskaltanut lähteä (alkuvauhtiin) vaan maltoin. En minä jossittele, se ero olisi silti voinut olla tuon verran. Hän tulee yleensä lopunkin todella kovaa.

Suomalaisten hienon kilpailun kruunasi samalla matkalla olympiahopeaa nappanneen Kerttu Niskasen neljäs sija. Niskanen hävisi voittajalle kilpailussa 37,7 sekunnin verran.

– Repaleinen viikko takana. Lähdin hakemaan sijoitusta palkintokorokkeelta. Tuntui vielä ensimmäisellä kierroksella kaikki oli hyvin., että mentiin ihan suunnitelman mukaan. Toinen kierros oli rankempi. Siinä kolme nopeampaa tyttöä pystyi tekemään eroa lisää, Niskanen kertasi kilpailuaan.

Eilisen naisten sprintin voittanut Ruotsin Jonna Sundling tuli kilpailussa hienosti viidenneksi. Ruotsalainen hävisi Niskaselle neljännen sijan maalissa ainoastaan kolmen sekunnin verran.

Muista suomalaisista Anne Kyllönen oli myös hienosti sijalle 14. (+1.25,9 kärjestä). Kyllönen voitti kilpailussa myös maailmancupin kärkinimiin kuuluvan Ruotsin Frida Karlssonin, joka oli kilpailussa vasta 16:sta. Jasmi Joensuu sijoittui kilpailussa heti ruotsalaisen jälkeen sijalle 17.

Suomalaisista maailmancupin pisteille ylsivät myös Johanna Matintalo, joka oli 22:s ja Katri Lylynperä 24. sijallaan.