*päivitetty 24.2. klo 21.52

Lahdessa järjestetään tulevana viikonloppuna 25.-27.2.2022 kansainvälinen pohjoismaisten lajien maailmancuptapahtuma, joka kokoaa laajasti urheilijoita ympäri maailman Suomeen. Venäjän ja Ukrainan välillä sotatilaksi kärjistynyttä tilannetta seurataan kilpailuorganisaatiossa turvallisuuden suunnasta varmistaen urheilijoille turvalliset kilpailut.

Ennakkoilmoittautumisten mukaisesti Lahteen on saapumassa urheilijoita myös Venäjältä. Salpausselän kisat noudattaa Kansainvälisen hiihtoliiton (FIS) sääntöjä, eikä tapahtumaorganisaatiolla ole päätäntävaltaa poiketa kansainvälisistä toimintamalleista.

”Emme voi asettaa rajoitteita yhdenkään maan urheilijoille”, sanoo Salpausselän kisojen pääsihteeri Tomi-Pekka Kolu viitaten Venäjä-Ukraina -tilanteeseen.

Salpausselän kisojen turvallisuusorganisaatio tekee tiivistä yhteistyötä viranomaisten kanssa ja seuraa Venäjä-Ukraina -tilannetta aktiivisesti.

Urheilijoiden, valmentajien ja joukkueen jäsenten turvallisuus turvataan kilpailutapahtumassa. Pääsihteeri Kolu tähdentää, että Salpausselän kisat on urheilutapahtuma ja politiikasta vapaa alusta.

”Otamme tilanteen ja siihen liittyvät kannanotot vakavasti. Tulevana viikonloppuna järjestämme turvalliset kilpailut ja annamme urheilulle ja urheilijoille kuuluvan tilan, jotta he voivat tehdä sen, mitä varten ovat harjoitelleet, ja sykähdyttää meitä upeilla suorituksillaan”, lopettaa Kolu.