Teksti:
Kirsi Ranin

Kuva:
Pepe Korteniemi

Yhdistetyn parisprintin hiihto-osuudella kolme kärkijoukkuetta mahtuivat samalle loppusuoralle. Voiton vei Norjan ykkösjoukkue Jens Lurås Oftebro ja Jörgen Graabak 1.1 sekunnin marginaalilla Itävallan joukkueeseen, jossa hiihtivät Lukas Greiderer ja Franz Josef Rehrl. Kolmanneksi sijoittui ladulle ensimmäisenä lähtenyt Norjan kakkosjoukkue Espen Björnstad ja Espen Andersen, jotka tulivat maaliin 4,8 sekuntia voittajien jälkeen.

”Lähtötilanteemme 43 sekuntia ensimmäisenä startannutta Espen-tiimiä jäljessä oli haastellinen, mutta se oli tehtävissä. Olemme erittäin onnellisia, että onnistuimme nousemaan korkeimmalle palkintopallille”, sanoivat Jens Lurås Oftebro ja Jörgen Graabak.

Erittäin onnellisia olivat myös kolmanneksi sijoittunut ”Espen”-tiimi. He kilpailevat jatkossakin mielellään nimikaimansa kanssa ja totesivat, että parisprinttiä on aina hauska kilpailla, sillä tulosta voi juhlistaa kaverin kanssa.

Suomen ykkösjoukkue Ilkka Herola ja Eero Hirvonen sijoittui kuudenneksi, ottaen ladulla lähes minuutin voittajien etumatkaa kiinni. Suomen toisena parina kilpailivat Otto Niittykoski ja Jesse Pääkkönen, jotka päätyivät sijalle 13.

Norjan voittajajoukkue suuntasi doping-testiin ja sen jälkeen valmistautumaan sunnuntain yksilökisaan. He totesivat, että Norjalla on vahva joukkue ja tavoitteena on huomennakin nousta palkintopallille.