Teksti

Kirsi Ranin

Kuva

Pepe Kortekangas

Yleisö sai nauttia hienoista hypyistä perinteisessä Salppurin iltamäenlaskusssa. Lahden iso mäki, tuttavallisesti Betoni, joka tänä vuonna täyttää 50 vuotta, isännöi maailmancupin joukkuekilpailua.

Stefan Kraftin 128 metrin toisen kierroksen leiskaus vei Itävallan joukkueen voittoon. Hän oli jo ykkönen perjantain kisassa ja hänen on mahdollista päätyä Salppurin triplaan, sillä myös sunnuntaina Lahdessa hypätään maailmancupin osakilpailu. Itävallan voittojoukkueessa hyppäsivät Stefan Kraftin lisäksi Jan Hoerl, Clemens Aigner ja perjantain kisassa yllättänyt Ulrich Wohlgenannt.

Itävallan joukkueen Clemes Aigner oli tyytyväinen suoritukseensa ja kertoi, että he ovat onnellisia voitosta. Myös se, että he kykenivät parantamaan vielä toisella kierroksella, lämmitti mieltä.

Toiseksi sijoittui Slovenia joukkueella Ziga Jelar, Cene Prevc, Timi Cajc ja Peter Prevc. Kolmannnen sijan nappasi Saksa joukkueella Constantin Schmid, Severin Freund, Markus Eisenbichler ja Karl Geiger.

Slovenian Cene Prevc kertoi pitävänsä joukkuekisasta, sillä se pistää keskittymään ja yrittämään vielä kovemmin, koko joukkueen puolesta.

Saksan Severin Freund sanoi, että joukkue oli toivonut olevansa vielä korkeammalla palkintopallilla, mutta tänään kaksi muuta joukkuetta oli parempia. Hän iloitsi kuitenkin siitä, että he kykenivät päihittämään Norjan joukkueen.

Suomen joukkue oli ensimmäistä kertaa tällä kaudella mukana joukkuemäessä ja haastatteluissa oli vaihteeksi iloisia, suomalaisia mäkikotkia. Suomen joukkueessa hyppäsivät Antti Aalto, Eetu Nousiainen, Kalle Heikkinen ja Niko Kytösaho. Joukkue sijoittui kuudenneksi. Suomen taakse jäi kolme joukkuetta, jopa Puola, jonka yksi edustaja hylättiin.

”Upeaa oli kuulla torniin yleisön mylvintä, joka kannusti kunnon hyppyyn”, sanoi Antti Aalto, jonka toisen kierroksen hyppy kantoi 122 m.

Eetu Nousiainen tuuletti vapautuneesti. Hyppy on löytynyt, itseluottamus kasvanut Continental Cupin onnistumisissa:

”Mäkihyppy on tällä hetkellä tosi kiva laji ja kotiyleisön edessä pystyy suoriutumaan hyvällä tasolla, niin mikäs tässä on ollessa. En voisi keksiä tällä hetkellä parempaa paikkaa olla!” iloitsi Eetu Nousiainen, jonka toinen hyppy kantoi 124,5 metriä.

Myös koronan vuoksi olympialaisista pois jäänyt Niko Kytösaho oli tyytyväinen, etenkin toisen kierroksen ankkurihyppyynsä, joka kantoi 120,5 metriä.

Kisan tauolla yleisö sai ihailla kuningaskotka Janne Ahosen taidonnäytettä. Janne hyppäsi 118 metriä ja yhtään ei haitannut, että telemark jäi vajaaksi ja alustaan tuli hienoinen peppukosketus. Jannen hyppy oli osana Lahden hiihtoseuran 100-vuotisjuhlallisuuksia.

Illan päätti perinteinen, loistelias Salppurin ilotulitus.