3.02.2016 14:23

Vanhat sukset varastojen nurkista MM-kisoihin ja esikisoihin

Ensi vuoden MM-kisat ja tämänvuotiset MM-esikisat antavat vanhoille käytöstä pois jääneille suksille uuden elämän keräämällä niitä hyötykäyttöön. Vanhoista kierrätyssuksista rakennetaan talkoovoimin erilaisia yleisötiloissa tarvittavia somisteita ja kalusteita kuten tilanjakajia, lampunvarjostimia ja istuimia.

- Vastuullisuus, kierrätys ja yhdessä tekeminen ovat tärkeitä teemoja kisajärjestelyissä. Lisäksi panostamme sekä MM-kisoissa että esikisoissa erityisesti vieraiden viihtyvyyteen ja tunnelmaan. Tässä pääsemme yhdistämään nämä molemmat näkökulmat, kertoo MM-kisojen ja esikisojen tapahtumajohtaja Jesse Kiuru.

- Mielenkiinto tätä kierrätysprojektia kohtaan on todella yllättänyt meidät. Sen lisäksi, että tämä on mitä mainioin tapa päästä eroon varastojen nurkissa lojuvista tarpeettomista suksista, on se koettu hauskaksi tavaksi päästä omalla panoksella mukaan kisojen tekemiseen. Jokaisella suksiparilla on oma tarinansa ja ne tuovat upean lisän ennätyksellisten seitsemänsien MM-kisojen tarinaan, jatkaa Kiuru.

Ensimmäisessä vaiheessa kerätään suksia 19.-21.2.2016 järjestettävää maailmancup-viikonloppua varten. Tämän vuoden Salpausselän Kisat ovat samalla MM-esikisat, joissa yleisölle on luvassa jo esimakua tulevista MM-juhlakisoista. Esikisoihin lahjoitetuista suksista rakennetut somisteet ja kalusteet ovat käytössä myös vuoden 2017 MM-kisoissa.

Vanhojen suksien keruukampanja järjestetään 3.-12.2.2016 välisenä aikana. Ehjiä suksia voi tuoda seuraaviin paikkoihin:

  • Etelä-Suomen Sanomien kanssa järjestettävä Vanhat sukset MM-kisoihin -kaupunkitapahtuma Mediakulman (Aleksanterinkatu 10, Lahti) edessä lauantaina 6.2. klo 10-14 välisenä aikana. Tapahtumassa on kahvitarjoilu ja MM-esikisojen pääsylippujen myyntipiste erikoishintaan Lahtipassilaisille.
  • Lahden Urheilukeskus, pääkatsomo A7:n edessä olevat keruuastiat 12.2. asti, ma-pe klo 9-18 välisenä aikana.
  • Lahden Kierrätyskeskus Patina, aukioloaikoina 11.2.2016 asti.
  • Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen seuraavat myymälät niiden aukioloaikoina 11.2.2016 asti: Kyläsaari, Nihtisilta, Itäkeskus, Suomenoja ja Koivukylä.

Lue lisää