grafiikka grafiikka

Vapaaehtoiseksi

Vai etsitkö vapaaehtoistöiden sijasta pidempiaikaista harjoittelupaikkaa? Salpausselän kisat tarjoaa työharjoittelun avulla ainutlaatuisen mahdollisuuden kartuttaa työkokemusta, kielitaitoa ja luoda suhteita tulevaisuuteen. Lue lisää ja hae!

Salpausselän kisat rakennetaan vapaaehtoisten voimin. Lahjoita pala osaamistasi!

Edut

 • LSL-joukkoliikennelippu torstaista sunnuntaihin
 • Lämmin ateria ja kahvit
 • Diplomi, pyydettäessä
 • Perehdytys tehtävään: arvokas työkokemus
 • Verkostoituminen
 • Akkreditointi
 • Salppuri 100 -takki ja/tai fleece omakustannehintaan
 • Vapaaehtoisten lippuetu (pääsylippu viikonlopuksi kolmella eurolla)

Unohtamatta näköalapaikkaa kansainvälisessä huippu-urheilutapahtumassa!

Edellytykset

 • Positiivinen asenne
 • Koulutukseen osallistuminen
 • Kielitaito on eduksi

Tehtävät

Tarjoamme mahtavia kokemuksia huippu-urheilutapahtuman näköalapaikoilla monipuolissa tehtävissä. Tutustu tehtävävalikoimaan alta.

Miehiä Suomi-verkkareissa puusukset olalla kävelemässä

Kilpailun toimenkuviin kuuluu runsaasti erilaisia tehtäviä, jotka liittyvät kilpailutapahtumien toteuttamiseen:

 • suorituspaikkojen valmistelu
 • suorituspaikkojen ylläpito
 • kilpailutoimintojen avustaminen
 • urheilijoiden opastaminen

Monet tehtävistä ovat ulkona suoritettavia ja joissakin tarvitaan myös fyysistä kuntoa.  Aiempi kokemus kilpailupuolen toimista on eduksi. Haemme myös ensikertalaisia. Ensikertalaiset perehdytetään perusteellisesti tehtäviin ryhmänvetäjien toimesta. Reipas asenne, yhteistyökyky ja toimeliaisuus ovat tärkeintä!

Hiihto
Hiihdon kilpailutehtäviin kuuluu mm. suorituspaikkojen viimeistelyä, varustehuoltoa, latupartiointia, hiihtotapavalvontaa ja hiihtostadionin kulunvalvontaa. Hiihdon vapaaehtoistehtäviin voit ilmoittautua vapaaehtoisjärjestelmän kautta valitsemalla ”Kilpailu/Hiihto” ja kirjoittamalla lisätietoihin tarkemman toiveesi.

Mäkihyppy
Mäkihypyn toimenkuviin kuuluu mm. mäkikilpailun operatiivisten toimintojen avustaminen, alastulorinteen kunnossapitoa varmistaen mäkihyppääjien turvallisuutta, mäkimontun huoltotoimenpiteitä ja kilpailutoimiston tehtäviä.

Mäkihypyn vapaaehtoistehtäviin voit ilmoittautua vapaaehtoisjärjestelmän kautta valitsemalla ”Kilpailu/Mäkihyppy” ja kirjoittamalla lisätietoihin tarkemman toiveesi.

Kisojen terveydenhuoltopalvelut organisoi kisojen vastuulääkäri. Hän koordinoi virallisten osallistujien ja katsojien terveyspalveluja yhdessä ensiaputiimin ja turvallisuuspäällikön kanssa. Tehtävä vaatii vähintään EA2-koulutuksen ja/tai ensihoitajan koulutuksen.

Team Host (ikäraja 18 v)
Team Hostien tehtävänä on varmistaa joukkueiden viihtyvyys ja asioiden sujuvuus. Team Hosteilta odotamme vähintään 18 vuoden ikää, sujuvaa vieraiden kielten taitoa ja paikallistuntemusta. Lentokentällä toimivat attaseat mm. opastavat saapuvia joukkueita kuljetusjärjestelyissä tai avustavat kadonneiden matkatavarailmoitusten kanssa.

Lipunmyynti ja -tarkastus
Infopiste
VIP-oppaat (ikäraja 18 v)
Yhteistyökumppaneiden oppaat, katsomo-oppaat jne. 

Asiakas- ja yleisöpalvelutehtävissä toimivat vapaaehtoiset liikkuvat yleisön joukossa ja reippaalla asiakaspalveluasenteella hoitavat tehtävänsä hyväntuulisella mielellä. 

Autetaan, opastetaan ja ohjataan, pidetään huolta, että yleisö viihtyy. Huolehditaan alueen yleisilmeen siisteydestä ja palveluiden toimivuudesta. Kielitaidoillekin on käyttöä, kun vieraita tulee monesta maasta. 

Tärkeintä tehtävässä on kuitenkin iloinen mieli, reipas asenne ja rohkeus tarttua toimeen.  Asiakas- ja yleisöpalvelutehtävissä toivotaan tuntemusta Lahden Urheilukeskuksen alueesta. 

Vapaaehtoiset huolehtivat talkoolaisten, joukkueiden, median ja muiden sidosryhmien akkreditoinnista.

Vapaaehtoiselta edellytetään hyvää asiakaspalveluasennetta, teknisiä perusvalmiuksia (tietokoneen käyttötaito), himppu kielitaitoa, ongelmanratkaisukykyä ja järjestelmällistä työskentelyotetta.

Viestintä
Viestinnän vapaaehtoisena pääset seuraamaan huippu-urheilutapahtumaa näköalapaikalta! Viestinnän tehtävänä on herättää ja ylläpitää kiinnostusta tapahtumasta tuottamalla teksti-, kuva- ja videosisältöjä eri viestintäkanaviin sekä olemalla läsnä ja palvelemalla asiakkaita sosiaalisen median kanavissa.

Viestintätiimissä toimivilta vapaaehtoisilta toivotaan aiempaa kokemusta tai koulutusta sisällöntuotannosta (teksti, kuva tai video) sekä urheilun tuntemusta. Viestinnän tiimissä työskentelevillä tulee olla vähintään suomen ja englannin kielen hyvä suullinen ja kirjallinen osaaminen. Muu kielitaito katsotaan eduksi, etenkin venäjän, saksan, ruotsin ja norjan kielten osalta.

Viestinnän vapaaehtoisina pärjäävät rohkeat, omatoimiset, ennakkoluulottomat, aikatauluissa kiinni pysyvät, nopeasta työtahdista nauttivat tiimipelaajat.

Mediapalvelut
Mediapalveluissa vapaaehtoiset toimivat kisoihin akkreditoidun kotimaisen ja kansainvälisen median parissa palvellen ja avustaen heitä mediakeskuksessa sekä muissa median toimipisteissä. Tehtävässä edellytetään kielitaitoa, asiakaspalveluhenkisyyttä, oma-aloitteisuutta sekä joustavuutta.

IT vapaaehtoiset avustavat tietotekniikan ja tietoliikenneyhteyksien rakentamisessa ja käytössä. Tapahtuman IT-vapaaehtoisten tehtävät sisältävät mm. asennustehtäviä, kaapelointia, sekä asiakasryhmien avustamista verkkojen, tietokoneiden, tulostimien ja puhelimien käytössä.

Tehtävät sisältävät joukkueiden, vapaaehtoisten ja muiden toimijoiden ruokailujen järjestämistä. Haemme myös vapaaehtoisia makkaran myyntiin sekä “kahvitushenkilöitä” eri pisteisiin alueella. Hygieniapassi on eduksi. Tehtävät vaativat oma-aloitteista ja toimeen tarttuvaa asennetta ja vastuunottokykyä.

Järjestyksenvalvojat (ikäraja 18 v)
Liikenteenohjaus (ikäraja 18 v & vähintään B-ajokortti)

Järjestyksenvalvojan tehtäviin haetaan voimassa olevan järjestyksenvalvojankortin omaavia täysi-ikäisiä henkilöitä. Jos sinulla ei ole korttia, Lahden Hiihtoseura maksaa peruskurssisi. Kahden viikonlopun mittainen kurssi on viikoilla 3-4. Myös kertaus tarjotaan, mikäli korttisi on aikeissa mennä vanhaksi!

Liikenteenohjaajat huolehtivat liikenteen ja pysäköintialueiden sujuvasta toiminnasta.

Kulunvalvojat
Kulunvalvojat toimivat tapahtuma-alueella ja tarkastavat akkreditointipassien kulkuoikeuksia. Tilanteen lukutaitoa ja joustavan ystävällistä, mutta tarkkaa työtapaa arvostetaan suuresti.

Kuljetustoimisto
Kuljetustoimistossa työskentelevät vapaaehtoiset ottavat vastaan ja järjestelevät kuljetuspyyntöjä organisaation eri sektoreilta. Täällä huolehditaan kuljetusresurssin riittävyydestä annettujen ohjeiden mukaan. Tehtävät vaativat reipasta asiakaspalveluotetta ja vilkkaasti vaihtuvien tilanteiden hallintaa.

Kuljettajat (ikäraja 18 v)
Kuljettajat huolehtivat organisaation kuljetustarpeista, sekä henkilö- että tavarakuljetuksista tehtävään osoitetulla kalustolla. Tehtävä vaatii ajokortin, paikallistuntemusta ja jonkin verran kielitaitoa. Työntekemiseen toivomme kohteliasta ja auttavaista työtapaa.

Logistiikka
Logistiikka huolehtii erilaisten tavaroiden ja materiaalien toimittamisesta käyttökohteisiinsa osoitetulla kuljetuskalustolla. Tehtävä vaatii vähintään B-ajokorttia, järjestelmällistä ja huolellista työtapaa.

Rakentaminen
Tehtävä sisältää erilaisia rakennus- ja kunnostustehtäviä ennen kisoja, kisojen aikana ja purkutehtävissä kisojen jälkeen. Tehtävä vaatii toimeen tarttuvaa asennetta.
Ennen kilpailutapahtumia tehtävinä ovat muun muassa tapahtumailmeen ja kylttien asentaminen, kulkureittien merkitseminen, kalusteiden asennus ja tilojen somistus, sekä tapahtuma-alueiden pystyttämisessä avustaminen. Tapahtuma-aikana huolehditaan alueiden kunnosta. Kilpailutapahtumien jälkeen purkutehtävissä kaikki esille laitettu kerätään pois. Tehtävät vaativat oma-aloitteellisuutta ja joustavaa työtapaa.

Kunnossapito
Kunnossapito huolehtii yleisillä tapahtuma-alueilla kulkuväylien hiekoituksesta ja käsilumitöistä, vapaaehtoiset osallistuvat alueiden huoltoon ja saattamiseen turvalliseen kuntoon talvisissa olosuhteissa.

Ympäristövastaavat huolehtivat alueen siisteydestä ja viihtyvyydestä tapahtuman aikana. Tehtävä vaatii reipasta ja toimeen tarttuvaa sekä asiakaspalveluhenkistä työtapaa.

latugrafiikka

HAE VAPAAEHTOISEKSI

Hae mukaan tästä!

Jos olet ollut mukana Salpausselän kisoissa vuosina 2021 tai 2022, aloita kirjautumalla järjestelmään sisään tästä.

 

Valitut

Tutustu valintojen jälkeen vapaaehtoisen käsikirjaan tästä

Yhteystiedot

Vapaaehtoistoimisto

+358 44 767 2147

volunteers@lahtiskigames.com

© 2022 Salppuri Oy