Vapaaehtoiset

VAPAAEHTOISHAKU ON NYT AUKI

Salpausselän kisat hakee vapaaehtoisia erilaisiin tehtäviin. Tarjoamme mahtavia kokemuksia huippu-urheilutapahtuman näköalapaikoilla monipuolissa tehtävissä.

Haemme joukkoomme Suomen suurimpaan talviurheilutapahtumaan innokkaita vapaaehtoisia. Ikäraja tehtäviin on 16 vuotta ja joissakin tehtävissä 18 vuotta. Kielitaito on eduksi, koska olemme kansainvälinen tapahtuma.

Hae mukaan

HAE MUKAAN TÄSTÄ!

Myös kaikkien jo aiemmin kisoissa olleiden talkoolaisten tulee kirjautua järjestelmään uudestaan, koska uutta vapaaehtoisrekisteriä ylläpitää Lahden Hiihtoseura (aiemman rekisterin omistaa Lahti Events Oy).

Ensimmäisen kirjautumisen jälkeen voi muokata tietoja huoletta.
Silloin gateHQ:iin pääsee sisään  TÄSTÄ.

Edut ja edellytykset

Vuoden 2021 kisojen vapaaehtoiset ovat oikeutettuja vapaalippuun Salpausselän kisoihin. Lippu lunastetaan  akkreditointipisteestä.

Edut
Vapaalippu
Lämmin ateria ja kahvit
Perehdytys tehtävään
Työtodistus, pyydettäessä
Arvokas työkokemus
Verkostoituminen
Akkreditointi
Vapaaehtoisten kiitostilaisuus

Unohtamatta näköalapaikkaa kansainvälisessä huippu-urheilutapahtumassa!

Edellytykset
Positiivinen asenne
Koulutukseen osallistuminen
Kielitaito on eduksi

Tehtävät

Tarjoamme mahtavia kokemuksia huippu-urheilutapahtuman näköalapaikoilla monipuolissa tehtävissä.

Tutusta tehtävävalikoimaan alta.

Asiakas- ja yleisöpalvelu

Lipunmyynti ja -tarkastus
Infopiste
VIP-oppaat (Ikäraja 18v.)
Yhteistyökumppaneiden oppaat, katsomo-oppaat jne.

Asiakaspalvelutehtävissä toivotaan tuntemusta Lahden Urheilukeskuksen alueesta.

Hallinto / Akkreditointi

Vapaaehtoiset huolehtivat talkoolaisten, joukkueiden, median ja muiden sidosryhmien akkreditoinnista.

Vapaaehtoiselta edellytetään hyvää asiakaspalveluasennetta, teknisiä perusvalmiuksia (tietokoneen käyttötaito), himppu kielitaitoa, ongelmanratkaisukykyä ja järjestelmällistä työskentelyotetta.

Kilpailutoiminta

Kilpailupuolen toimenkuviin kuuluu runsaasti erilaisia tehtäviä, jotka liittyvät kilpailutapahtumien toteuttamiseen, tapahtumapaikkojen valmisteluun, ylläpitoon ja urheilijoiden opastamiseen. Monet tehtävistä ovat ulkona suoritettavia, ja joissakin tarvitaan myös fyysistä kuntoa.  Aiempi kokemus kilpailupuolen toimista on eduksi, mutta mukaan otetaan mieluusti myös uusia vapaaehtoisia. Reipas asenne, yhteistyökyky ja toimeliaisuus ovat tärkeintä.

Hiihto
Hiihdon kilpailutehtäviin kuuluu mm. stadionin rakentamista, käsiajanottoa, varustehuoltoa ja hiihtotapavalvontaa. Hiihdon vapaaehtoistehtäviin voit ilmoittautua vapaaehtoisjärjestelmän kautta valitsemalla ”Kilpailu/Hiihto” ja kirjoittamalla lisätietoihin tarkemman toiveesi. Lisätietoa tehtävistä saat ryhmänjohtajalta, jonka yhteystiedot saat kisatoimistolta.

Mäkihyppy
Mäkihypyn toimenkuviin kuuluu esim. alastulorinteen kunnossapitoa, mäkimontun huoltotoimenpiteitä ja kilpailutoimiston tehtäviä. Mäkihypyn vapaaehtoistehtäviin voit ilmoittautua vapaaehtoisjärjestelmän kautta valitsemalla ”Kilpailu/Mäkihyppy” ja kirjoittamalla lisätietoihin tarkemman toiveesi. Lisätietoa tehtävistä saat ryhmänjohtajalta, jonka yhteystiedot saat kisatoimistolta.

Joukkuepalvelut

Team Host (Ikäraja 18v.)
Team Hostien tehtävänä on varmistaa joukkueiden viihtyvyys ja asioiden sujuvuus. Team Hosteilta odotamme vähintään 18 vuoden ikää, sujuvaa vieraiden kielten taitoa ja paikallistuntemusta. Lentokentällä toimivat attaseat opastavat saapuvia joukkueita.

 

Viestintä ja media

Viestintä
Viestinnän vapaaehtoisena pääset seuraamaan huippu-urheilutapahtumaa näköalapaikalta! Viestinnän tehtävänä on herättää ja ylläpitää kiinnostusta tapahtumasta tuottamalla teksti-, kuva- ja videosisältöjä eri viestintäkanaviin sekä olemalla läsnä ja palvelemalla asiakkaita sosiaalisen median kanavissa.

Viestintätiimissä toimivilta vapaaehtoisilta toivotaan aiempaa kokemusta tai koulutusta sisällöntuotannosta (teksti, kuva tai video) sekä urheilun tuntemusta. Viestinnän tiimissä työskentelevillä tulee olla vähintään suomen ja englannin kielen hyvä suullinen ja kirjallinen osaaminen. Muu kielitaito katsotaan eduksi, etenkin venäjän, saksan, ruotsin ja norjan kielten osalta.

Viestinnän vapaaehtoisina pärjäävät rohkeat, omatoimiset, ennakkoluulottomat, aikatauluissa kiinni pysyvät, nopeasta työtahdista nauttivat tiimipelaajat.

Mediapalvelut
Mediapalveluissa vapaaehtoiset toimivat kisoihin akkreditoidun kotimaisen ja kansainvälisen median parissa palvellen ja avustaen heitä mediakeskuksessa sekä muissa median toimipisteissä. Tehtävässä edellytetään kielitaitoa, asiakaspalveluhenkisyyttä, oma-aloitteisuutta sekä joustavuutta.

IT/Tietoliikenne

IT vapaaehtoiset avustavat tietotekniikan ja tietoliikenneyhteyksien rakentamisessa ja käytössä. Tapahtuman IT-vapaaehtoisten tehtävät sisältävät mm. asennustehtäviä, kaapelointia, sekä asiakasryhmien avustamista verkkojen, tietokoneiden ja puhelimien käytössä.

Ruokailu

Tehtävät sisältävät joukkueiden, talkoolaisten ja muiden toimijoiden ruokailujen järjestämistä. Haemme myös vapaaehtoisia makkaran myyntiin sekä “kahvitushenkilöitä” eri pisteisiin alueella. Hygieniapassi on eduksi. Tehtävät vaativat oma-aloitteista asennetta ja vastuunottokykyä.

Turvallisuus ja kuljetus

Turvallisuus
Järjestyksenvalvojat (Ikäraja 18v.) Liikenteenohjaus (Ikäraja 18v.)
Kulunvalvojat

Järjestyksenvalvojan tehtäviin haetaan voimassa olevan järjestyksenvalvojankortin omaavia täysi-ikäisiä henkilöitä. Lahden Hiihtoseura järjestää järjestyksenvalvoja -kursseja. Katso kurssiaikataulu tästä.

Liikenteenohjaajat huolehtivat liikenteen ja pysäköintialueiden sujuvasta toiminnasta. Kulunvalvojat toimivat tapahtuma-alueella ja tarkastavat akkreditointipassien kulkuoikeuksia.

Kuljetus
Kuljetustoimisto
Kuljettajat (Ikäraja 18v.)

Kuljettajat huolehtivat organisaation kuljetustarpeista, sekä henkilö- että tavarakuljetuksista tehtävään osoitetulla kalustolla. Tehtävä vaatii ajokortin, paikallistuntemusta ja jonkin verran kielitaitoa.

Rakentaminen, logistiikka ja kunnossapito

Rakentaminen
Tehtävä sisältää erilaisia rakennus- ja kunnostustehtäviä ennen kisoja, kisojen aikana ja purkutehtävissä kisojen jälkeen. Tehtävä vaatii toimeen tarttuvaa asennetta.

Logistiikka
Ennen kilpailutapahtumia tehtävinä ovat muun muassa tapahtumailmeen ja kylttien asentaminen, kulkureittien merkitseminen, kalusteiden asennus ja tilojen somistus, sekä tapahtuma-alueiden pystyttämisessä avustaminen. Tapahtuma-aikana huolehditaan alueiden kunnosta. Kilpailutapahtumien jälkeen purkutehtävissä kaikki esille laitettu kerätään pois. Tehtävät vaativat oma-aloitteellisuutta ja joustavaa työtapaa.

Kunnossapito
Kunnossapito huolehtii yleisillä tapahtuma-alueilla kulkuväylien hiekoituksesta ja käsilumitöistä, osallistuvat alueiden huoltoon ja saattamiseen turvalliseen kuntoon talvisissa olosuhteissa.

Ympäristövastaavat

Ympäristövastaavat huolehtivat alueen siisteydestä ja viihtyvyydestä tapahtuman aikana. Tehtävä vaatii reipasta ja toimeen tarttuvaa sekä asiakaspalveluhenkistä työtapaa.

Ensiapu- ja terveyspalvelut

Kisojen terveydenhuoltopalvelut organisoi kisojen vastuulääkäri. Hän koordinoi virallisten osallistujien ja katsojien terveyspalveluja yhdessä ensiaputiimin ja turvallisuuspäällikön kanssa. Tehtävä vaatii vähintään EA2 -koulutuksen ja/tai ensihoitajan kouluksen.

Yhteystiedot

Vapaaehtoiset
+358 44 975 4293