salppuri-ala

Vapaaehtoiset

Salppurin kisat rakennetaan vapaaehtoisvoimin.

Lahjoita pala osaamistasi meille!

VAPAAEHTOISHAKU ON NYT AUKI

Salpausselän kisat hakee vapaaehtoisia erilaisiin tehtäviin. Tarjoamme mahtavia kokemuksia huippu-urheilutapahtuman näköalapaikoilla monipuolissa tehtävissä.

Haemme joukkoomme Suomen suurimpaan talviurheilutapahtumaan innokkaita vapaaehtoisia. Ikäraja tehtäviin on 16 vuotta ja joissakin tehtävissä 18 vuotta. Kielitaito on eduksi, koska olemme kansainvälinen tapahtuma.

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi 14.1.2022 mennessä.

Lahden Hiihtoseura järjestää myös FIS Continental Cupin (SJ/NC) 5.-6.3.2022 sekä Euroopan Nuorten Talviolympiafestivaalit 20.-25.3.2022. Voit ilmoittautua vapaaehtoiseksi myös näihin kisoihin alla olevista linkeistä.

Hae mukaan

HAE MUKAAN TÄSTÄ!

Jos olet ollut mukana Salpausselän kisoissa vuonna 2021, kirjaudu sisään TÄSTÄ

Edut ja edellytykset

Edut
Lämmin ateria ja kahvit
Perehdytys tehtävään
Diplomi, pyydettäessä
Arvokas työkokemus
Verkostoituminen
Akkreditointi
Vapaaehtoisten lippuetu (pääsylippu viikonlopuksi kolmella eurolla)

Unohtamatta näköalapaikkaa kansainvälisessä huippu-urheilutapahtumassa!

Edellytykset
Positiivinen asenne
Koulutukseen osallistuminen
Kielitaito on eduksi

Tehtävät

Tarjoamme mahtavia kokemuksia huippu-urheilutapahtuman näköalapaikoilla monipuolissa tehtävissä.

Tutusta tehtävävalikoimaan alta.

Lisätietoja tehtävistä saa vapaaehtoistoimistosta:
Riitta Laakkonen 0449754293

Kilpailutoiminta

Kilpailun toimenkuviin kuuluu runsaasti erilaisia tehtäviä, jotka liittyvät kilpailutapahtumien toteuttamiseen: 

  • suorituspaikkojen valmistelu 
  • niiden ylläpitoon 
  • kilpailutoimintojen avustaminen 
  • urheilijoiden opastamiseen 

Monet tehtävistä ovat ulkona suoritettavia, ja joissakin tarvitaan myös fyysistä kuntoa.  Aiempi kokemus kilpailupuolen toimista on eduksi. Haemme myös ensikertalaisia. Heidät perehdytetään perusteellisesti tehtäviin ryhmänvetäjien toimesta. Reipas asenne, yhteistyökyky ja toimeliaisuus ovat tärkeintä. 

Hiihto
Hiihdon kilpailutehtäviin kuuluu mm. suorituspaikkojen viimeistelyä, varustehuoltoa, latupartiointia, hiihtotapavalvontaa ja hiihtostadionin kulunvalvontaa. Hiihdon vapaaehtoistehtäviin voit ilmoittautua vapaaehtoisjärjestelmän kautta valitsemalla ”Kilpailu/Hiihto” ja kirjoittamalla lisätietoihin tarkemman toiveesi. 

Mäkihyppy
Mäkihypyn toimenkuviin kuuluu mm. mäkikilpailun operatiivisten toimintojen avustaminen, alastulorinteen kunnossapitoa varmistaen mäkihyppääjien turvallisuutta, mäkimontun huoltotoimenpiteitä ja kilpailutoimiston tehtäviä. Mäkihypyn vapaaehtoistehtäviin voit ilmoittautua vapaaehtoisjärjestelmän kautta valitsemalla ”Kilpailu/Mäkihyppy” ja kirjoittamalla lisätietoihin tarkemman toiveesi.  

Ensiapu- ja terveyspalvelut

Kisojen terveydenhuoltopalvelut organisoi kisojen vastuulääkäri. Hän koordinoi virallisten osallistujien ja katsojien terveyspalveluja yhdessä ensiaputiimin ja turvallisuuspäällikön kanssa. Tehtävä vaatii vähintään EA2 -koulutuksen ja/tai ensihoitajan koulutuksen. 

Joukkuepalvelut

Team Host(Ikäraja 18v.) 
Team Hostien tehtävänä on varmistaa joukkueiden viihtyvyys ja asioiden sujuvuus. Team Hosteilta odotamme vähintään 18 vuoden ikää, sujuvaa vieraiden kielten taitoa ja paikallistuntemusta. Lentokentällä toimivat attaseat mm. opastavat saapuvia joukkueita kuljetusjärjestelyissä tai avustavat kadonneiden matkatavarailmoitusten kanssa. 

Asiakas- ja yleisöpalvelu

Lipunmyynti ja -tarkastus
Infopiste
VIP-oppaat (ikäraja 18v.)
Yhteistyökumppaneiden oppaat, katsomo-oppaat jne. 

Asiakas- ja yleisöpalvelutehtävissä toimivat vapaaehtoiset liikkuvat yleisön joukossa ja reippaalla asiakaspalveluasenteella hoitavat tehtävänsä hyväntuulisella mielellä. 

Autetaan, opastetaan ja ohjataan, pidetään huolta, että yleisö viihtyy. Huolehditaan alueen yleisilmeen siisteydestä ja palveluiden toimivuudesta. Kielitaidoillekin on käyttöä, kun vieraita tulee monesta maasta. 

Tärkeintä tehtävässä on kuitenkin iloinen mieli, reipas asenne ja rohkeus tarttua toimeen.  Asiakas- ja yleisöpalvelutehtävissä toivotaan tuntemusta Lahden Urheilukeskuksen alueesta. 

Hallinto / Akkreditointi

Vapaaehtoiset huolehtivat talkoolaisten, joukkueiden, median ja muiden sidosryhmien akkreditoinnista.  

Vapaaehtoiselta edellytetään hyvää asiakaspalveluasennetta, teknisiä perusvalmiuksia (tietokoneen käyttötaito), himppu kielitaitoa, ongelmanratkaisukykyä ja järjestelmällistä työskentelyotetta. 

Viestintä ja media

Viestintä
Viestinnän vapaaehtoisena pääset seuraamaan huippu-urheilutapahtumaa näköalapaikalta! Viestinnän tehtävänä on herättää ja ylläpitää kiinnostusta tapahtumasta tuottamalla teksti-, kuva- ja videosisältöjä eri viestintäkanaviin sekä olemalla läsnä ja palvelemalla asiakkaita sosiaalisen median kanavissa. 

Viestintätiimissä toimivilta vapaaehtoisilta toivotaan aiempaa kokemusta tai koulutusta sisällöntuotannosta (teksti, kuva tai video) sekä urheilun tuntemusta. Viestinnän tiimissä työskentelevillä tulee olla vähintään suomen ja englannin kielen hyvä suullinen ja kirjallinen osaaminen. Muu kielitaito katsotaan eduksi, etenkin venäjän, saksan, ruotsin ja norjan kielten osalta.  

Viestinnän vapaaehtoisina pärjäävät rohkeat, omatoimiset, ennakkoluulottomat, aikatauluissa kiinni pysyvät, nopeasta työtahdista nauttivat tiimipelaajat. 

Mediapalvelut
Mediapalveluissa vapaaehtoiset toimivat kisoihin akkreditoidun kotimaisen ja kansainvälisen median parissa palvellen ja avustaen heitä mediakeskuksessa sekä muissa median toimipisteissä. Tehtävässä edellytetään kielitaitoa, asiakaspalveluhenkisyyttä, oma-aloitteisuutta sekä joustavuutta. 

IT/Tietoliikenne

IT vapaaehtoiset avustavat tietotekniikan ja tietoliikenneyhteyksien rakentamisessa ja käytössä. Tapahtuman IT-vapaaehtoisten tehtävät sisältävät mm. asennustehtäviä, kaapelointia, sekä asiakasryhmien avustamista verkkojen, tietokoneiden, tulostimien ja puhelimien käytössä. 

Ruokapalvelut

Tehtävät sisältävät joukkueiden, vapaaehtoisten ja muiden toimijoiden ruokailujen järjestämistä. Haemme myös vapaaehtoisia makkaran myyntiin sekä “kahvitushenkilöitä” eri pisteisiin alueella. Hygieniapassi on eduksi. Tehtävät vaativat oma-aloitteista ja toimeen tarttuvaa asennetta ja vastuunottokykyä. 

Turvallisuus

Järjestyksenvalvojat (Ikäraja 18v.) Liikenteenohjaus (Ikäraja 18v. & vähintään B-ajokortti) Järjestyksenvalvojan tehtäviin haetaan voimassa olevan järjestyksenvalvojankortin omaavia täysi-ikäisiä henkilöitä.  

Liikenteenohjaajat huolehtivat liikenteen ja pysäköintialueiden sujuvasta toiminnasta.  

Kulunvalvojat
Kulunvalvojat toimivat tapahtuma-alueella ja tarkastavat akkreditointipassien kulkuoikeuksia. Tilanteen lukutaitoa ja joustavan ystävällistä, mutta tarkkaa työtapaa arvostetaan suuresti. 

Kuljetus ja logistiikka

Kuljetustoimisto
Kuljetustoimistossa työskentelevät vapaaehtoiset ottavat vastaan ja järjestelevät kuljetuspyyntöjä organisaation eri sektoreilta. Täällä huolehditaan kuljetusresurssin riittävyydestä annettujen ohjeiden mukaan. Tehtävät vaativat reipasta asiakaspalveluotetta ja vilkkaasti vaihtuvien tilanteiden hallintaa. 

Kuljettajat (Ikäraja 18v.) 
Kuljettajat huolehtivat organisaation kuljetustarpeista, sekä henkilö- että tavarakuljetuksista tehtävään osoitetulla kalustolla. Tehtävä vaatii ajokortin, paikallistuntemusta ja jonkin verran kielitaitoa. Työntekemiseen toivomme kohteliasta ja auttavaista työtapaa. 

Logistiikka
Logistiikka huolehtii erilaisten tavaroiden ja materiaalien toimittamisesta käyttökohteisiinsa osoitetulla kuljetuskalustolla. Tehtävä vaatii vähintään B-ajokorttia, järjestelmällistä ja huolellista työtapaa.  

Rakentaminen ja kunnossapito

Rakentaminen
Tehtävä sisältää erilaisia rakennus- ja kunnostustehtäviä ennen kisoja, kisojen aikana ja purkutehtävissä kisojen jälkeen. Tehtävä vaatii toimeen tarttuvaa asennetta.
Ennen kilpailutapahtumia tehtävinä ovat muun muassa tapahtumailmeen ja kylttien asentaminen, kulkureittien merkitseminen, kalusteiden asennus ja tilojen somistus, sekä tapahtuma-alueiden pystyttämisessä avustaminen. Tapahtuma-aikana huolehditaan alueiden kunnosta. Kilpailutapahtumien jälkeen purkutehtävissä kaikki esille laitettu kerätään pois. Tehtävät vaativat oma-aloitteellisuutta ja joustavaa työtapaa. 

Kunnossapito
Kunnossapito huolehtii yleisillä tapahtuma-alueilla kulkuväylien hiekoituksesta ja käsilumitöistä, vapaaehtoiset osallistuvat alueiden huoltoon ja saattamiseen turvalliseen kuntoon talvisissa olosuhteissa. 

Ympäristövastaavat

Ympäristövastaavat huolehtivat alueen siisteydestä ja viihtyvyydestä tapahtuman aikana. Tehtävä vaatii reipasta ja toimeen tarttuvaa sekä asiakaspalveluhenkistä työtapaa. 

Yhteystiedot

Vapaaehtoistoimisto
Riitta Laakkonen
+358 44 975 4293