grafiikka grafiikka
Kehystetty kisajuliste nojaamassa seinään huoneessa, jossa on takka

Virallinen kisajuliste inspiroituu menneestä ja tulevasta

Salpausselän kisat on kerännyt ihmisiä yhteen jo sadan vuoden ajan. Tasan kuukauden päästä käynnistyvien juhlakisojen yksi painopisteistä onkin yhteiskuntavastuu, joka vaikutti myös juhlavuotta varten tehtyyn ilmeuudistukseen. Historia huokuu juhlalogon ja graafisen ilmeen retrosta värimaailmasta, jossa yhdistyy luontevasti useita eri värejä ja sävyjä. 100-vuotisjuhlalogon ja ilmeen värimaailma pohjautuu vanhoihin MM-kisajulisteisiin. Samalla ne ilmentävät vahvasti myös Salppurin erilaisten ihmisten kirjoa: urheilijoita, vapaaehtoisia ja kisavieraita.

Myös vuoden 2023 virallisen kisajulisteen visuaalista ilmettä ovat inspiroineet vanhat kisajulisteet. Juliste on yhdistelmä kunnianosoitusta perinteille, mutta siinä näkyvien hiihtäjien suunta on kuitenkin vahvasti eteenpäin, kohti seuraavaa sataa vuotta. Hiihtäjät kuvaavat luonnollisesti urheilijoita, jotka Salpausselkä kokoaa yhteen vuosittain, mutta kertoo myös siitä, kuinka merkittävän liikunnan mahdollistavan talviurheiluinfran kisat ovat Lahteen luoneet.

Salpausselän kisojen 2023 kisajuliste: maalauksellisia hiihtäjiä Salpausselän maisemissa

100-vuotiaan Salpausselän kisojen virallisen kisajulisteen on ideoinut ja suunnitellut lahtelainen markkinointitoimisto Oakhill Oy. Julisteen taitosta on vastannut Oakhillin graafinen suunnittelija Melissa Sahamies.

Perinteisemmän kisajulisteen lisäksi katukuvassa tullaan näkemään myös toinen, ohjelmallisempi juliste. Juhlakisojen kilpailu- ja oheisohjelmaa esittelevä versio lähtee jakeluun maaliskuun alussa.

© 2023 Salppuri Oy