grafiikka grafiikka

Esteettömyys

Salpausselän kisojen esteettömyyskartta

Pyörätuolilla liikkuvan henkilön saattaja pääsee maksutta kisoihin. Saattaja/avustaja ei tarvitse omaa lippua, vaan kulkee saatettavan henkilön mukana. Muissa tapauksissa saattajalle tulee osaa Lippu.fi myyntipisteestä tai puhelinpalvelusta lippu, jonka hinta on kuitenkin vain palvelumaksun verran 1,50 €.

Yleiset aluekartat löydät täältä.

SAAPUMINEN

Invapysäköinti sijaitsee aivan pääportin vieressä olevan pysäköintialueen yhteydessä, jäähallin parkkialueella. Invapysäköintiin ajetaan Svinhufvudinkadulta. Parkkialueelle pysäköimiseen tarvitset kisalipun sekä virallisen invapysäköintiluvan. Invaparkkipaikkoja on varattu rajattu määrä.

Invataksin pysähdyspaikka sijaitsee Lahden Aluetaksin pisteellä pääsisäänkäynnin välittömässä läheisyydessä.

SISÄÄNKÄYNTI

Alueella on kaksi sisäänkäyntiä. Pääsisäänkäynti sijaitsee Salpausselänkadun ja Svinhufvudinkadun liikenneympyrän välittömässä läheisyydessä, ja vain pääsisäänkäynnillä on lipunmyynti. Alueella toimivat yleisöoppaat avustavat yleisöä ja erityisryhmiä tarpeen mukaan.

Toinen sisäänkäynti sijaitsee Hämeenlinnantiellä. Täällä lipunmyyntiä ei ole, vaan lippu pitää olla ostettuna ennakkoon. Huomioithan sääolosuhteet, jotka voivat vaikuttaa liikkumiseen.

KATSOMOT

Esteettömiä pyörätuolipaikkoja on varattu sekä hiihtostadionin katsomon katetulle puolelle että mäkikatsomoon erikseen merkityille paikoille. Mäessä alue löytyy mäkialueen kulmasta.

Istumakatsomoihin ei voi tuoda rattaita/vaunuja, jotta varapoistumistiet jäävät vapaiksi. Muissa katsomoissa kulku on sallittua, mutta voi olla myös haasteellista, joten huomioithan tämän.

On huomioitava, että sääolosuhteet voivat vaikuttaa ulkoalueilla liikkumiseen. Metsään ladun varteen sekä Red Bull Metsäkatsomoon ei valitettavasti pääse pyörätuolilla.

WC-TILAT

Kisa-alueella on useita inva-WC:itä.

INFOPISTE

Kisa-alueella on yksi infopiste. Infopiste sijaitsee hiihtostadionin ja DHL Fan Zone -alueen välissä. Infopisteelle on luiska, johon pääsee pyörätuolilla.

LASTENVAUNUT

Istumakatsomoihin ei voi tuoda rattaita/vaunuja, jotta varapoistumistiet jäävät vapaiksi. Muissa katsomoissa kulku on sallittua, mutta voi olla myös haasteellista, joten huomioithan tämän.

Suurhalliin kulku lastenrattaiden tai -vaunujen kanssa tapahtuu hallin kulmalta, katso kartalta punaisen nuolen osoittema paikka. Suurhallissa on myös kärryparkki, johon voit jättää rattaat saapuessasi lasten leikkitilaan. Huomioithan, että kärryparkki ei ole vartioitu, joten ethän jätä arvotavaroita vaunuihin.

© 2022 Salppuri Oy