Lapset ja perheet

Ihana Hopsu-maskotti, liikunnalliset toimintarastit ja itse paistettu makkara kruunaavat lasten talvisen tapahtumakokemuksen Salppurilla!

Salpausselän kisoista nauttivat niin aikuiset kuin lapsetkin. Monipuolinen tapahtuma-alue liikunnallisine toimintapisteineen, viihdyttävine ohjelmanumeroineen ja perheille suunnattuine katsomoalueineen sekä palveluineen takaa niin aikuisten kuin lastenkin viihtyvyyden kisoissa
– ihan koko päivän!

KOULULAIS- JA PERHELIPPU

Salpausselän kisojen virallinen yhteistyökumppani LähiTapiola Vellamo tarjoaa Päijät-Hämeen, eli Asikkalan, Hartolan, Heinolan, Hollolan, Iitin, Kärkölän, Lahden, Orimattilan, Padasjoen ja Sysmän ala- ja yläkoululaisille alueliput maksutta! Koululaisliput jaetaan kouluilla helmikuussa, ja ne oikeuttavat sisäänpääsyyn kaikkina kisapäivinä.

Lippuhinnat lapset/nuoret 7–16v:

S-Pankki tarjoaa perjantain!

Koko viikonloppu:
Aluelippu 16,50 € | A-katsomo 22,50 €

Yhden päivän lippu la tai su:
Aluelippu 11,50 € | A-katsomo 16,40 €.

Valikoimissa on myös perhelippu (2 aik.+2 lasta). Jos perheessä on enemmän kuin kaksi lasta, on perhelippuun mahdollista ostaa lisälippuja 10 €/lapsi Lippu.fi:n täyden palvelun myyntipisteiltä tai Lippu.fi puhelinpalvelusta.

Lippukaupoille pääset tästä.

Alle 7-vuotiaat lapset pääsevät kisoihin ilmaiseksi.

 

Mietitkö, mitä kaikkea Salppuri-viikonloppu voikaan sisältää?
Tässä parhaat vinkkimme jokaiselle kisapäivälle jaoteltuna, lue yleisistä palveluista lisää alta!

Aikataulut ovat suuntaa antavia. Pidätämme oikeuden muutoksiin.


10.30 Portit aukeavat
11-18 Liikunnallisia rasteja ja
makkaranpaistoa Karpalossa
Hopsu menossa mukana
Taitolentonäytös peruttu huonon sään johdosta
13 Huimia hyppyjä karsintakierroksella
Red Bullin laskuvarjohypyt peruttu huonon sään johdosta
Haasta kaveri ampumahiihdon laserammuntapisteellä
16-18 Lasten Lumipäivät Karpalon kentällä
16.30 Lisää mäkihyppyä
Helikopterilennot peruttu huonon sään johdosta
18 Mäkihypyn Maailmancup

Helsingistä kisajunalla portille
10.30 Portit aukeavat
11-17.30 Lasten Lumipäivät Karpalon kentällä
11-17.30 Liikunnallisia rasteja
11-17.30 Makkaranpaistoa
11-17.30 Mönkijäajelua
12.30 Montussa kisakaakaot
n. 13.10 Taitolentonäytös mäen jälkeen
n. 14 Red Bullin laskuvarjohypyt peruttu tuulen takia
Yhteiskuviin Salppurin maskotin kanssa
Lentonäytös ennen yhdistetyn sprinttejä
16.40 Ladun varressa hiihtokannustusta
PuusuksiTeamin liveselfieseinä
Mäkimatin hyppyrimäki Hiihtomuseossa
17.30 Iltamäen tunnelmaa
Pimeässä loistavat laskuvarjohyppääjät
n. 19.30 Ilotulitus by Reissu Ruoti

9.30 Portit aukeavat
10-17 Lasten Lumipäivät Karpalon kentällä
10-17 Liikunnallisia rasteja
10-17 Makkaranpaistoa
10-17 Mönkijäajelua
Kummitädille postikortti kisaleimalla
Voimisteluesitys Fan Zonella
Voita Heliwestin kopterilennätys!
n. 13.35 Taitolentonäytös naisten hiihdon jälkeen
Ihanat maskotit
Red Bull Skydive Team ennen miesten hiihtoa
14.30 Liput liehumaan ladulla
PuusuksiTeam
Testaa mäkihyppysimulaattori

RUOKA & JUOMA

Kisojen ravintolakattauksesta valitset helposti purtavat jokaiselle ikäluokalle. Pienimpien ruokailuhetkeä varten Hiihtomuseon tiloista löytyy pieni alue, jossa on sekä syöttötuoli että mikro omien soseiden lämmitykseen.

 

NUOTIO

Karpalon alueella voit paistaa kisamakkarat myös itse! Makkarat voit tuoda alueelle tullessasi tai ostaa ne kylmänä tapahtuma-alueen kioskeista.

Muista noudattaa nuotiopaikan äärellä erityistä varovaisuutta.

MUUT PALVELUT

Jos saavut Lahteen Helsingistä, tehkää lauantaina matka ikimuistoisesti höyryjunalla! Virallinen kisajuna saapuu suoraan portin nurkille, joten siirtyminen ei koskaan ole ollut helpompaa.

Hiihtomuseo on auki koko kisaviikonlopun! Pe klo 11-18, la 11-17.30 ja su 10-17. Laskettele vauhdikkaan hiihtohistorian äärelle ja leiskauta Betonin nokalta tyylikäs telemark. Hiihtomuseo tarjoaa myös extrahyvää perheen pienimmille erikseen kisoja varten rakennetun vaipanvaihtopisteen muodossa. Muuten vessatarpeet saa hoidettua Karpalon alueella.

Karpalossa viihtyy koko viikonlopun. Polaris ohjaa mönkijäaktiviteetteja lauantain ja sunnuntain. Lasten Lumipäivät -kiertueen järjestää Suomen Hiihtoliitto yhdessä suomalaisten lumilajiseurojen, kuntien ja oppilaitosten kanssa. Lumipäivillä liikutaan sukset jalassa temppuillen, pelaillen, leikkien – maastohiihtoon, mäkihyppyyn ja ampumahiihtoon tutustuen. Tapahtuma-alue koostuu neljästä erilaisesta aktiviteettipisteestä, joissa jokaisessa lapset ja nuoret pääsevät ohjatusti testailemaan omia taitojaan yli rajojen. Aktiviteettipisteistä vastaavat Lahden Hiihtoseuran jaostot.

Karpalon yleisöscreen mahdollistaa kisojen tapahtumien seuraamisen myös leikkien lomassa.

Vuoden paras talviurheilutapahtuma täytyy ikuistaa myös yhteiskuvin! PuusuksiTeam odottaa selfiekuvaajia lauantaista sunnuntaihin ja Salppurin oma Hopsu-maskotti on paikalla jo perjantaista!

Tekeekö mieli yläilmoihin? Heliwest lennättää teidät helikopterilla ilman ennakkovarauksia Isku Areenan hiekkaparkkipaikalta yli kisa-alueen! Lapsi (alle 12v) maksaa 40 €, aikuinen 60 € (painoraja 136 kg). Lento kestää n. viisi minuuttia ja kopteriin mahtuu kolme henkeä kerrallaan. Jos taas haluatte pitää jalkanne maassa, ihailkaa päivien aikana Suomen Ilmailuopiston taitolentonäytöksiä sekä Red Bull Skydive Teamin huimia laskuvarjohyppyjä. Lauantain komeaa ilotulitusta unohtamatta!

Varpaita ja sormia pääsette lämmittelemään Lahti Energia -areenan eli Suurhallin ylätasanteella. Matkan varrella kannattaa poiketa myös infopisteellä lähettämässä sukulaistädille postikortti erityisellä kisaleimalla, joka on ollut katkeamaton perinne jo vuodesta 1948!