grafiikka grafiikka

Ruoka ja juoma

Iskikö nälkä tai vaivaako jano?

Salpausselän juhlakisojen ravintolatarjonnasta löydät niin perinteisiä kisaherkkuja kuin paikallisia ja kansainvälisiä makuelämyksiäkin! Suurin osa myyntipisteistä sijaitsee DHL Fan Zonella, tai kuten Karkkipiste ja Helenan Kotileipomo, sen välittömässä läheisyydessä. Makkarapisteitä on kisa-alueella useampi, myös Red Bull Metsäkatsomossa lauantaina ja sunnuntaina.

Juomavalikoimasta löydät myös Salpausselän kisojen 100-vuotisjuhlien kunniaksi valmistetun erikoisversion Hartwallin Lahden Erikois -oluesta. Juhlavuoden virallista kisaolutta koristavat 100-vuotista historiaa kunnioittaen viisi erilaista kisajulistetta vuosien varrelta. Lue lisää täältä!

Katsomoalueella kahvinmyyntiä myös liikkuvasti, jonka lisäksi pienet kahviot palvelevat sekä VIKING Footwear Family Parkissa että suurhallissa.

Tutustu aluekarttaan tästä!

Nautinnollisia kisahetkiä

Ant Brew

Paikallisen olutkollektiivin oluissa yhdistyvät käsintehty, lahtelainen rosoisuus ja yllättävätkin makuinnovaatiot. Ant Brew’n koti on Malskilla Lahden keskustassa. Panimo Pub jatkaa hienon lahtelaisen panimon toimintaa historiallisessa yli 100 vuotta vanhassa kiinteistössä.

Ant Brew -panimon Wasted Potential -olutsarjan Blond Ale -oluessa hyödynnetään Vesijärven hoitokalastussärkien uimarakkoja oluen kirkastamiseen. Hoitokalastuksella parannetaan vesistön laatua, mutta kalojen hyötykäytöllä on vaikutusta myös lähiruoan, ekologisuuden ja terveysvaikutusten näkökulmasta. Ant Brew on näin kumppanina myös yhdessä sadasta vastuullisuusteostamme.

Ant Brew’n löydät samalta pisteeltä Salpausselän kalan kanssa.

Ant Brew logo

Casseli

Casseli Catering luo ammattitaidolla juhlatunnelman ja ensiluokkaiset tarjoilut halutunlaisiin puitteisiin lähes missä vain ja milloin vain.

Casseli vastaa paitsi suurimmasta osasta kisa-alueen juomanmyyntipisteistä, myös ruokatarjoilusta torstai-illan 100 v. Juhlagaalassa sekä kaikkien VIP-tilojen tarjoiluista.

Casseli logo vaaka

Gastropub Mylly

Gastropub Mylly on kaupungin rennoin illanviettopaikka, jossa rehellinen kotiruoka, vaihtuva olut- ja viinivalikoima sekä aito, henkilökohtainen palvelu kohtaavat.

Mestareiden valmistama käsintehty lounas on tarjolla perinteiseen lounasaikaan ja à la carte -annokset ovat myöhään saatavilla aidon vanhan myllyn korttelin henkeen. After workin elävä tunnelma jatkuu Gastropub Myllyssä myöhäiseen iltaan saakka.

Kisamenussa juomien lisäksi Myllyn Pyörykät & Muusi sekä Currywurst & Muusi. Sulkeudu rentoon seuraan ja rehellisten makujen äärelle Gastropub Myllyssä! Rennossa seurassa, rehellisten makujen äärellä.

Helenan Kotileipomo

Helenan Kotileipomo on paikallinen lähileipomo, jo vuodesta 1987. Kaupungin parhaiden lihapiirakoiden ja munkkien lisäksi Helenalta voit tilata kaikki herkut, mitä tarvitset juhlatilaisuuksiin, ja tietenkin myös ne maittavat arkilounaat, lounas-kahvilassa Norokadulla.

Kisoissa valikoimissa tuttuun tapaan höyrylihikset, hot dogit, munkit, mokkapalat, kahvi, kaakao ja virvokkeet.

Karamella

Karamella Oy (Karkkipiste) on toiminut erilaisissa tapahtumissa jo 40 vuoden ajan ja Salpausselän kisoissakin 30 vuotta. Pääasialliset myyntituotteet ovat Makulaku-lakritsit, Kouvolan lakritsit, Sahlman-tuoretoffeet ja Fazerin makeiset.

Maatila-Liha Meronen

Olipa kerran maatila ja maatilalla vanha navetta. Navettaan perustettiin pieni puoti ja puodista myytiin tuoretta lähiseudun lihaa, oman savustamon mureita palveja sekä itsetehtyjä maukkaita täyslihamakkaroita. Jo kiiri maine, kasvoi asiakaskunta, syntyi perinne. Ja vielä tänäkin päivänä tämä vanhan ajan lihakauppa palvelee Orimattilan Virenojalla.

Legendaarinen kisamakkara tulee lähituottajalta!
Maatila-Liha Merosen kisoille erityisesti kehittämä virallinen kisamakkara on vastuullista lähituotantoa ja yksi sadasta vastuullisuusteostamme. Makkara on gluteenitonta.

Maatila-Liha Meronen logo vaaka

Mamma Maria

Mamma Maria on tarjonnut italialaista ruokaa isoäidin keittiöstä jo vuodesta 1995. Mamma Marialle isoäidin keittiö tarkoittaa laadukasta ruokaa mahdollisimman aidoista italialaisista raaka-aineista. Ruoka on paikan päällä tunteella valmistettua. Mamma Mariassa työskentelee kansainvälinen tiimi, jolle yhteistä on, että jokaisen, niin aikuisten kuin lastenkin halutaan viihtyvän. Pala aitoa Italiaa Lahden sydämessä, torin laidalla.

Mitä saadaan, jos yhdistetään italialaisittain kaksi lahtelaista legendaa: Salpausselän kisat ja mukiruoka?

No sehän on tietysti Mamma Marian Salppurin 100 v. juhlakisojen pastamuki! Lihallisena ja vegaanisena. Tule, nauti, ihastu – Buon Appetito!

Mamma Marian logo, vaakakuva

Royal Grill

Royal Grillin taustalta löytyvä Nordic Gourmet on Suomen suurimpiin kuuluva tapahtumien ja festivaalien ruokapalvelujen tarjoaja.

Royal Grill tarjoaa takuuvarmat grilliherkut, kuten makkaraperunat, lihamukit sekä perinteisen kebabin lisäksi myös kana- ja vegekebabit.

Salpausselän kala

Salpausselän kala on Lahdessa toimiva tuoreen kalan käsittelyyn ja jalostukseen erikoistunut yritys. Salpausselän kala valmistaa käsityönä laadukkaat ja maukkaat lohi-, kirjolohi- sekä järvikalatuotteet savustettuina, graavattuina ja kylmäsavustettuina. Perinteiset valmistusmenetelmät yhdistettynä huipputekniikkaan takaavat tuotteiden laadun sekä herkullisen, jäljittelemättömän maun.

Salpausselän kala valmistaa Salppurin 100-vuotisjuhlakalakeiton, jonka pohja valmistetaan Vesijärven kuhan, haukien sekä kotimaisen kirjolohen ruodoista. Keitossa käytetään myös Vesijärvestä pyydettyä kylmäsavuhaukea. Keitto toimii yhtenä sadasta vastuullisuusteostamme.

Salpausselän kalan löydät samalta pisteeltä Ant Brew’n kanssa.

Salpausselän kala logo

Santa Fé

Santa Fé on vuonna 1992 perustettu ravintola, joka on tullut tunnetuksi hyvästä ruuastaan, palvelustaan ja rennosta ilmapiiristään. Santa Fé on palvellut Lahden torin kupeessa tarjoten pettämättömiä makuja jo useamman vuosikymmenen.

Santa Fén pisteeltä ostat nachot, burgerit ja hodarit. Pulled Pork Burger sisältää ylikypsää porsasta, coleslawta ja marinoitua sipulia mehevän sämpylän välissä. Vegaanista tarjontaa täydentää Helsingistä vierailulle saapuva Junk Y Vegan Hot Dogillaan.

Teerenpeli

Teerenpeli Yhtiöt on lahtelainen, 1994 perustettu perheyhtiö, joka on syntynyt intohimosta viihtyisää ravintolakulttuuria sekä laadukkaita panimo- ja tislaamotuotteita kohtaan.

Teerenpeli-ravintoloissa tarjotaan viihtyisiä ravintolakokemuksia ympäri Suomen. Panimossa valmistetaan olutta lähiohrasta ja puhtaasta Salpausselän suodattamasta pohjavedestä, lisäksi Teerenpeli valmistaa siidereitä sekä long drink -juomia. Tislaamossa on valmistettu laadukkaita mallasviskejä jo yli kaksikymmentä vuotta. Teerenpeli Panimo & Tislaamon tuotteet valmistetaan oman puupellettivoimalaitoksen energialla ja uusiutuvalla sähköllä, jonka ansiosta hiilijalanjälki on tutkitusti vain noin 10 prosenttia fossiilisiin energioihin verrattuna.

Teerenpeli Panimon ja maailman parhaana palkitun viskitislaamon toimintaan pääsee tutustumaan Teerenpeli Visitor Centerissä Lahdessa.

Teerenpeli logo

Timpan Muikut

Timpan Muikut on paikallinen yritys, joka tarjoaa voissa paistettua muikkua 30 vuoden kokemuksella.

Kisoissa tarjolla muikut, muikut muusilla sekä alkoholittomia juomia.

Timpan Muikut logo

© 2022 Salppuri Oy