grafiikka grafiikka

Saapuminen

Karttakuva saapumisesta Salpausselän kisoihin 2023

Lahden Urheilukeskus sijaitsee aivan kaupungin keskustan tuntumassa. Navigaattoriin voit laittaa osoitteen Salpausselänkatu 8. Kätevimmin kisoihin saavut kävellen Lahden keskustasta (n. 10 min) tai rautatieasemalta (n. 20 min).

Alueelle on tänä vuonna kaksi sisäänkäyntiä. Pääsisäänkäynti ja lipunmyynti sijaitsevat Salpausselänkadun ja Svinhufvudinkadun liikenneympyrän välittömässä läheisyydessä. Hämeenlinnantien sisäänkäynnillä ei ole lipunmyyntiä, joten sitä kautta saapuessa lippu täytyy olla ostettuna ennakkoon. Tutustu aluekarttaan tästä.

Kilpailualueelle pääsee vain kisalipulla. Lipuntarkastus ja turvatarkastus tapahtuu sisäänkäynneillä. Jos olet ostanut erikoishintaisen lipun, varauduthan todistamaan portilla oikeutesi alennettuun hintaan.

Suosittelemme lipun hankkimista ennakkoon, sillä portilta ostettaessa lipun hintaan lisätään 5 euron palvelumaksu.

Huomioithan, että kisa-alueelle ei saa tuoda koiria.

Älä hävitä kisalippuasi. Se toimii aktivoituna taukolippuna, jos haluat poistua ja palata takaisin kisa-alueelle saman päivän aikana. Mikäli siis poistut tapahtuma-alueelta kesken päivää, muistathan, että portilla tulee ”uloskirjata” lippu päästäksesi takaisin.

Linja-autolla

Kaukoliikenteen bussit saapuvat Lahden Matkakeskukseen. Matkakeskukselta on urheilukeskukselle noin 2 km, kävellen noin 20 minuuttia. Toinen vaihtoehto on tehdä siirtymä esimerkiksi Lahden seudun liikenteen paikallisliikenteen vuoroilla 5, 6 tai 70, joilla pääset Hämeenlinnantien portille suoraan. Tällä portilla ei ole lipunmyyntiä, joten tarvitset ennakkoon ostetun lipun. Kisalippusi toimii myös bussilippuna lipun voimassaolopäivänä, joten paikallisliikenteessä matkustaminen ei maksa sinulle lisää. Tutustu LSL:n reittioppaaseen.

Lammilta ja Riihimäeltä saavuttaessa kisa-aluetta lähimmät pysäkit sijaitsevat Sopenkorven ja Mytäjäisten kohdalla Hämeenlinnantiellä. Näiltä pysäkeiltä alueelle pääsee Hämeenlinnantien portin kautta, jos kisalippu on ostettu valmiiksi. Hämeenlinnantiellä ei ole lipunmyyntiä.

Paikallisliikenteellä kulkeminen sisältyy lipun hintaan, joten myös Lahden seudun liikenteen vuorot ovat käytössäsi maksutta sekä kisapaikalle että takaisin lippusi voimassaolopäivänä. Pääsylippu toimii puhelimessa olevan mobiililipun tapaan, huolimatta siitä onko lippu fyysinen vai sähköinen. Lipun koodi käytetään bussin lukijassa linja-autoon noustessa. Lisää käytännön ohjeita voi lukea Lahden seudun liikenteen sivuilta.

Lähimmät paikallisliikenteen pysäkit ovat Hämeenlinantiellä, Kyösti Kallion kadulla, Hollolankadulla ja Jalkarannantiellä. Tutustu LSL:n reittioppaaseen.

Junalla

Mikäli saavut Helsingistä lauantaina, voit matkustaa höyryjunalla suoraan kisa-alueen portille ja takaisin. Lue lisää Liput-sivulta.

VR:n vuorot kulkevat Lahden Matkakeskukseen. Matkakeskukselta on urheilukeskukselle noin 2 km, kävellen noin 20 minuuttia. Toinen vaihtoehto on tehdä siirtymä esimerkiksi Lahden seudun liikenteen paikallisliikenteen vuoroilla 5, 6 tai 70, joilla pääset Hämeenlinnantien portille suoraan. Tällä portilla ei ole lipunmyyntiä, joten tarvitset ennakkoon ostetun lipun. Kisalippusi toimii myös bussilippuna lipun voimassaolopäivänä, joten paikallisliikenteessä matkustaminen ei maksa sinulle lisää. Tutustu LSL:n reittioppaaseen.

Polkupyörällä

Polkupyöräparkki sijaitsee kisa-alueen vieressä, koulutuskeskus Salpauksen pihassa. Osoite on Ståhlberginkatu 4.

Taksilla

Lahden Aluetaksi palvelee asiakkaita 24/7. Voit tilata taksin numerosta 0601 100 01 (puhelun hinta 2,25 € + 0,25 € / 10 s + pvm/mpm). Taksin voit tilata myös ennakkoon, vähintään 30 minuuttia ennen haluttua lähtöaikaa (Lahti, Hollola, Heinola, Orimattila, Asikkala, Kärkölä). Lue ennakkotilauksesta lisää Aluetaksin sivuilta. Voit pyytää vähäpäästöisen taksin ilman lisäkustannuksia.

Lahden Aluetaksin tolppa sijaitsee heti pääportin vieressä. Taksitolpat kaupungissa sijaitsevat mm. Kauppatorilla, Hansan aukiolla ja Matkakeskuksella.

Autolla

Omalla autolla pääset helpoiten pysäköimään Lahden keskustan Toriparkkiin. Myös muut julkiset pysäköintitalot ja -alueet ovat käytettävissä. Lue lisää Lahden kaupungin sivuilta.

Lue lisää liikennejärjestelyistä ja pysäköinnistä täältä.

© 2022 Salppuri Oy