salppuri-ala

Urheilun suurkuluttajat

Maastohiihdon, mäkihypyn ja yhdistetyn huiput – urheilu on parasta livenä!

Onhan liehuvat liput ja kannustuskellot jo kerätty kasaan? Valitse parhaat paikat stadionilta tai spurttaa Metsäkatsomoon ja koe kisat läheltä! Salppurin kovat ladut sopivat suomalaisille, joten jännitystä on luvassa. Pekingin menestyjät, legendojen haastattelut ja asiantuntijatapaamiset – Salpausselän kisojen kilpailuohjelma ei jätä ketään kylmäksi!

LIPUT

Kun ostat suoraan koko viikonlopun lipun, säästät sekä aikaa, vaivaa että selvää rahaa.

S-Pankki tarjoaa perjantain! Valitsetko muille päiville VIPin, A-katsomon vai aluelipun? Esimerkiksi Loungesta näet suoraan hiihtostadionin loppusuoralle!

Tutustu kaikkiin lipputyyppeihin Liput– ja VIP-paketit-välilehdiltä!

 

Mietitkö, mitä kaikkea Salppuri-viikonloppu voikaan sisältää?
Tässä muutamat vinkit jokaiselle kisapäivälle jaoteltuna, lue yleisistä palveluista lisää alta!

Aikataulut ovat suuntaa-antavia. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

10.30 Portit aukeavat
Taitolentonäytös peruttu huonon sään johdosta
Urheilun WarmUp – karsintojen kautta kisoihin
Red Bull Skydive Team peruttu huonon sään johdosta
Kisojen postikortit kisaleimalla
14.30 LHS 100v kirjanjulkaisu Museolla
Helikopterilennot peruttu huonon sään johdosta
-18 Hiihtomuseon talviurheiluelämykset
16.30 & 18 Salppurin Sapporo-huumaa

Helsingistä kisajunalla portille
10.30 Portit aukeavat
Tapahtumarikkaat ja sähäkät sprintit​
n. 13.10, 14, 16.10 Oheisohjelmat taivaalla
n. 14 Sinfonia Lahden fanfaari ja LHS:n Juha Kolun juhlapuhe
Asiantuntijatreffejä
Helikopterilennolle
PuusuksiTeamin liveselfieseinä
Mielenkiintoiset näyttelyt Hiihtomuseossa
17.30 Joukkuemäki sytyttää!
LHS 100v – Janne Ahosen juhlahyppy 1. kierroksen jälkeen
Laskuvarjonäytös
n. 19.30 Ilotulitus by Reissu Ruoti
22.20 Matkalla Helsinkiin? Kisajuna lähtee Salpausselän seisakkeelta, lipun voit ostaa junassa!

RUOKA & JUOMA

Fan Zonen terassialue tarjoaa juotavaa ja purtavaa koko viikonlopun ajan. Ja jottet missaisi ainuttakaan kisasuoritusta, voit seurata samalla ladun- tai betoninvartta alueen screeniltä.

Terassialueelta löydät useamman erilaisen ruoka- ja juomamyyntipisteen. Ja kyllä, makkarat ovat aina olleet osana Salppurin kisoja – niin nytkin! Paikallinen Maatila-Liha Meronen on Salppurin virallinen kumppani vm. 2022. Tämä yhteistyö maistuu!

Lauantain ilotulituksen jälkeen stagea ympäröivä anniskelualue muuntuu K-18-alueeksi.

MUUT PALVELUT

Huikeiden kisatapahtumien lisäksi voit nauttia viikonlopun aikana myös legendojen haastatteluista ja muiden asiantuntijoiden näkemyksistä. Hekumoi highlightit uusiksi ja nosta fiilistä vielä pykälällä Salppurin kisatuotteiden avulla. Poimi siis myyntipisteeltä matkaan omat piposi ja paitasi, tai shoppaile jo etukäteen SalppuriShopissa!

PuusuksiTeam kunnioittaa perinteistä suomalaista hiihtourheilua osallistumalla Salppurin kisoihin historiallisella kalustolla. Latujen sijaan nämä miehet nähdään kuitenkin tervaamassa puusuksiaan ja toimimassa selfietaustana pitkin poikin aluetta. Bongaa ja ota kimppakuva!

Kisalipulla vierailet Hiihtomuseossa maksutta vaikka kaikkina kisapäivinä. Perusnäyttely tarjoaa elämyksiä ja tietoa hiihdon vauhdikkaasta historiasta ja Sisulla sankariksi -näyttely kertoo suomalaisen kilpahiihdon kultakaudesta 1950-luvulta 1970-luvulle. Hiihtomuseon kokoelmissa on myös hiihdon, mäkihypyn, yhdistetyn ja ampumahiihdon sekä alppilajien historian ja nykypäivän aineistoa.

Muista myös käydä lähettämässä infopisteeltä kisojen viralliset postikortit vuoden 2022 Lahden Postimerkkikerhon suunnittelemalla kisaleimalla! Kisaleima on ollut Salppurin katkeamaton perinne jo vuodesta 1948.

Fan Zonen screen ja Tomi Tiilikaisen, Antero Mertarannan ja Tommi Hiukan selostukset pitävät sinut ajan tasalla, vaikket laduille joka hetki näkisikään. Myös Karpalon screen palvelee ladun varrella. Lähtöjen väliajoilla voit ihailla taivaalla taitolentonäytöksiä ja laskuvarjohyppääjiä, ja lauantaina pääset nautiskelemaan myös legendaarisesta Salppurin ilotulituksesta.

Lahden Hiihtoseura on satavuotias! Juhlavuoden kunniaksi julkaistaan historiikki, pidetään puhe ja hypätään juhlahyppy iltamäen ensimmäisen kierroksen jälkeen.. mutta kenen toimesta?